Kiemelt bejegyzés

Idén útra kelünk!

Kedves Olvasó! Először is szeretnélek üdvözölni a Vikigtour17 oldalán. 3 Útitárs 35 nap és több mint 7000 km kalandját olvasha...

2017. június 8., csütörtök

Utazásból utazásba



Ahogy a cím is utal rá a nagy út előtt hirtelen közbe jött egy másik „nagy” utazás. Munkámból adódóan benne van mindig a levegőben, hogy bármikor jöhet egy külföldi kiküldetés. Ezt nem is bánom, mert így van lehetőségem bejárni olyan helyeket, amiket nagy valószínűséggel másképpen nem látogatnék meg. Persze itt nem arra kell gondolni, hogy tejben-vajban fürdök és az egész nap csak kirándulással telik. Természetesen dolgoznom kell, de közben mégis van egy kis idő megtapasztalni, hogy mégis milyen az élet egy másik országban. Így adódott, hogy nem egészen két hónapra Németországba, azon belül Wolfsburg-ba költöztem.
Gondolhatjátok, rendesen felborította ez az aprócska változás az egész túrára való felkészülési időszakot. Hála sok jó barát, ismerős, és családtag vesz körül, így talán zökkenőmentesen sikerül majd a felkészülés.
Terveim szerint úgy lett volna, hogy mindent magam intézek és dokumentálom is, hogy ezzel esetlegesen tudjak segíteni másoknak is akik hasonlóba fognának. Ez az, ami most el fog maradni, illetve csak részlegesen fog megvalósulni.
Hozzá kell tennem, hogy vannak előnyei is a mostani hirtelen jött „költözésnek”. Van pár dolog, amit szerettem volna amúgy is vásárolni. Magyarországon ezek vagy elérhetetlenek vagy éppen lehet kapni, de drágán. Nos ez itt Németországban már nem jelent problémát, mert olykor szinte már hihetetlenül és zavarba ejtően bőséges a választék. Ha véletlenül ez nem lenne elég, akkor sincs probléma mert mindent lehet neten rendelni ingyen kiszállítással, mellesleg olcsóbban, mint otthon. 
Furcsa ezt megélni, hogy bemész a boltokba és minden nagyjából ugyanolyan áron vagy olcsóbban van, mint otthon. Ezek mellet pedig megemlíteném, hogy a német átlag fizetés köszönő viszonyba sincs a magyarral. Akkor, hogy is van ez?  Nem akarok semmilyen politikai vagy ideológia vagy bármilyen más eszmefuttatásba kezdeni, ezt csak azért írom mert megdöbbentő és furcsa megtapasztalni mindezt. Jártam már korábban Németországban, akkor is ugyanezt tapasztaltam, de mégis újra és újra felkapom a fejem. 
Ilyenkor elgondolkozok, hogy miért is nem kint élek, valószínűleg jobban keresnék és merőben másképpen élnék. Ennek ellenére nem érzem azt, hogy feltétlen ezt kellene tennem. Az elmúlt időkben megtaláltam a számításaim és jól érzem magamat a bőrömben otthon.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése